Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valsång/Hymn II

 

Du sjunger för de döda valarna,

för människorna som strandade

innan de nådde fram till hamnen,

lägger pinnar i kors på sandbanken

och kastar den röda manteln över vågorna

 

Jag undar hur du kom hit

var ditt eget val

eller blev du ledd med genom pelarsalar,

förledd, förblindad av dess solskuggor? 

 

Du ristar monogram 

i vit kalk, säger att något har vänt,

att snart kommer regnet

och att vi får aldrig glömma

 

 




Fri vers av _Mian_
Läst 273 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-26 18:24



Bookmark and Share


  noname_realmind
Vilken häftig koppling mellan valar och människor, som strandade... Mäktiga vackra bilder!

"förblindad av solskuggor"... träffande gåtfull bild, tål att funderas på...

**applåder**
2009-03-27
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_