Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hög som ett hus

Jag var ett hus
väggarna ingen morbruk
byggs av inga fädrar
taket rasar in trotts flygförbud
orden bär det omätta
det onämbara skrivs med vatten
servera servera men aldrig tjäna
bordet äter köttiga drömmar i blått och gult
På sängen Lilith och Yemanjá med slöa lior

Älskade nakna händer på min hud
svalde tankarna i min lukt
Rev ut min livmoder med allas händer
Tog emot utan att falla
Utan att dra tillbaka havet

Yemanjá går barfota genom dörrarna
Väver sitt hår i skriften
Nakna äro de döda som levat
utan likgiltiga tänder
Hon bäddar med frid i smärtan
På kudden kysser hon kärlek i sorgen
drömmarna tar emot

Lilith blundar färgerna i munnen
Med kudden rider hon runt i huset
Runt runt tills brunnen brister
Vattnet rinner rinner in
Bordet hoppar på sängen
Väggarna rasar
Ängarna föder i blått och gult
Yemanjá och Lilith skördar med slöa lior

Älskade nakna händer på min hud
svalde tankarna i min lukt
Rev ut min livmoder med allas händer
Tog emot utan att falla
Utan att dra tillbaka havet

Jag är mitt slott
Väggarna vävda av tidernas håsvall
Inga hörn gömmer ljuset
Inget golv täcker vattnet
Inget tak håller håller andan
Bara stigen mot brunnen
Lockar mig till sömns




Fri vers av Norma
Läst 372 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-25 19:19



Bookmark and Share


  Dilsewat
Menade inte att texten var illa... händelsen.
2009-03-25

  Dilsewat
Illa, skarpt, med starka färg!
2009-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Norma
Norma