Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Koppla av i den mån det är möjligt

När jag är ute och vankar
då kan det dyka upp tusende tankar
av olika slag, om det som varit och är
det är underligt vad många tankar vi bär

tänk om man bara kunde koppla av ett tag
och släppa alla funderingar man har var dag
bara för en liten stund kunna glömma bort alla tankar som flyger omkring
och bara tänka på, ingenting

vi stressar för mycket i vardagslivet
oavsett om vi jobbar eller befriade från arbetslivet
genom arbetslöshet eller sjukdom eller av något annat motiv
vi springer och rusar igenom vårt liv

nej, när Du är ledig, koppla av någon gång och ta det lugnt
speciellt när allt känns riktigt tungt
blunda och meditera
och om Du har sällskap, låt någon Dina axlar massera

har man familj med barn är det inte alla gånger så lätt
att lugna ner sig, men allting brukar ju gå att lösa på något sätt
annars kan man passa på när de gått i säng, och försöka att tillsammans koppla av en liten stund
och då är det nog nära till att man då får besök av Herr John Blund




© Ted Örnberg 2009
Foto:www.fotoakuten.se




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-03-27 13:31



Bookmark and Share


  Maria T
Fint du skriver om att koppla av.
Bästa sättet för mig att koppla av
är att läsa en bok. Just nu läser
jag Stig Dagermans samlade brev
2009-03-27

  Miss Mod
Precis, bravo, vi behöver allt vara lite mer rädda om oss.
2009-03-27

    ej medlem längre
Fin text, ja koppla av behövs. Idag gör jag det för det känns i kroppen att jag slarvat med det.
2009-03-27

  Cosmic Johanna
Fin stämning och rim i dikten...

applåder!
2009-03-27

  -Ulla Tilemo- VIP
Jag kopplar av så mycket så jag tror att jag göder latmasken.... men imorgon ska det städas här, i lugn och ro. Stress är ett gift!
Tack för att du påminner oss. och vilken ljuvlig bild!
2009-03-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja det är, det
svåraste här
koppla av...
Men vi får väl
Dina råd följa
direkt en god
tanke Du väckt
2009-03-27

  Fånga dagen
fina rader du är duktig på rim och ja vill med kunna slappna av mera idag vakna jag av oro:( igår var en bättre dag

Massage skulle jag vilja verkligen ha

kramar Anna-karin
2009-03-27

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fint skrivet och underbar rytm på rim.
2009-03-27

  anits VIP
Så fint du skriver om någonting, som idag
för många människor att kunnagöra, men
ibland kan det räcka med en liten stund,
att bara få vara, utan att ha däligt samvete
för alla måsten, jag försöker idag,att bara
få vara och vila i det Han skapat för oss
2009-03-27

  Roula O
önskar att man kunde koppla av och inte tänka på något alls, det skulle vara så skönt då...mycket fint skrivet!
2009-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP