Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vindparadoxen




en man låter vinden ljuda
en annan sparar alla toner
som små små askar i sin hylla av minnen

en man sitter och onanerar med gud i ett hörn av universum
fastnaglad vid korset av sin egen rädsla

och när du tar avstånd från hans dogmer 
som om hans orgasm inte berörde ditt innersta skamcentrum
så är du redan där

fasthållande vinden 
desperat sökande den optimala kicken


detta är sökandets paradox - att bara den som håller kan släppa och den som tror att han släpper är den som håller livet hårdast fast






Fri vers av Hannadraken
Läst 205 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-29 17:38



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Klokord från dig

detta är sökandets paradox - att bara den som håller kan släppa och den som tror att han släpper är den som håller livet hårdast fast

Eva
2009-04-05

  halmstrå
Och vad är det för fel att samla toner och att onanera?
Vad är det för problem som gör att människor söker efter någon sorts imaginär frihet? Är inte allt vi gör något som hör till friheten.
Även fängelset kan vara en vidunderlig frihet.
Vem är det som ska bestämma vad som är rätt och fel i människors livsval?
2009-03-30

  Lena Krantz VIP
Det här var mycket intressant grunnarrader

den som tror sig släppa, den som anstränger sig och försöker, kan inte nå ända fram, det kan bara den som inte gör det

här har vi ju en av taoismens paradoxer tror jag
2009-03-29

  willex VIP
Jag vet inte om jag förstår din dikt riktigt, men jag tycker om den. Den får mig att tänka. Och tänka lite till.
2009-03-29

  -Ulla Tilemo- VIP
Klokord att bokmärka!
2009-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken