Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland har jag problem att leva i en realitets-värld...


Naiv

Jag vill älska
prata
tänka
känna,
fast bara glada
och kanske lite vemodiga känslor.

Jag vill höra
dina tankar,
upplevelser,
fast inte de hemska, svarta
de gör mig rädd
inte för min egen skull
men för mänskligheten.

Jag vill se världen
genom ett filter
av grönskande ängar,
galopperande hästar
och porlande blått vatten

då kan jag älska
och ge
och känna att det har betydelse
att det inte är förgäves

hur långt räcker ett leende
mot år av kärlekslöshet?





Fri vers av Ranja Bjurman
Läst 472 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-05 22:26



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Tankar i dikten som berör...

snyggt uttryckt om naivitetens bubbla!
2009-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Ranja Bjurman
Ranja Bjurman