Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hur många år av längtan ryms i våra händer? (diktjaget är inte identiskt med författaren i den här dikten heller)


vart tog våra vägar vägen? (möte)

 

Din arm om mina axlar

min hand i din högra jeansficka

och vi är inte längre bort

         än vardagsgnisslet för oss

 

jag anar din närvaro innan du kommer

om en stund ska vi närma oss varann igen

när jag smekt din mun glad

låtit glädjetårar strila över nakna bröst

och fått dina längtansblå ögon

        att ge färg åt himlen

 

påsken värmer våra tankar mot gemenskap

låter de väntande älska

och de älskande vänta

 

vart tog livet vägarna med oss

vart fördes vi innan vi sågs

innan vi tilläts älska

som förr

?

 

© Birgitta Wäppling, 11 april 2009

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 563 gånger
Publicerad 2009-04-11 18:15



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Intensivt berörande dikt som griper tag och stannar kvar...och orden under bilden...hur många år av längtan ryms i våra händer...den frågan vär jag med mig.
2009-04-13

    Maria Malm
Ja, vart tar vägarna vägen..en fråga att ställa sig ibland..
2009-04-12

  Eva Langrath VIP
en innerligt vacker text om att beröra och beröras av kärleken

Eva
2009-04-11
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP