Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..dårpippi...


Havregrynsgröt med lingon






Du vet att jag ber för dig
vill du att jag skall fortsätta
säger Sonja


en människas goda tankar
gör inget ont
så jag svarar att om hon vill
kan hon fortsätta


att veta att någon ber
är som att få havregrynsgröten
serverad och själv få lägga på
lingonsylten



Sonja när du ändå håller på och ber
så skulle jag vilja att du bad om en
hemhjälp som kan koka riktig gröt
och inte sådan som ligger och flyter



du är inte klok säger Sonja
du skämtar om allting
och jag tänker att snart mullrar
åskan fast det är april och då
kommer Sonja att bli rädd och
säger att jag lurat fram ovädret


skämt är min extraluft vet du väl
säger jag och lägger huvudet på sned
och försöker se ut som en för tillfället snäll hund


bry dig inte om det där med gröten då Sonja

vem vet det kanske går att lägga grynen
i hett vatten från vattenkokaren





då har Sonja hunnit ut på balkongen.....











Övriga genrer av Bim
Läst 231 gånger
Publicerad 2009-04-17 14:10



Bookmark and Share


  jardan
Å vilken rolig läsning du bjuder på , ja humor är ett av dina bästa vapen
2009-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Bim