Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
meddelande från Bladobservatoriet på Orust den adertonde uti april anno tvåtusennio


det är idag

Det är alltså idag som björkar slår ut. Igår var det inte. Imorgon har det redan skett.

Sedan lever vi med träden i beslöjad lövskirhet några veckor. Och nya gröna bladnyanser skall sälla sig till grönskekören.

När så ek och ask slutligen också slagit ut, är allting fullkomnat. Då befinner vi oss i slutet av maj eller början av juni härute i Bohuslän.
Och bladundren prunkar då fulltonigt, välstämt sjungande i kulör.




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 218 gånger
Publicerad 2009-04-18 08:26



Bookmark and Share


  Feminaz
våren skärper sinnena... vackert skrivet!
2009-04-19

  Suzy med punkterna
Stämningsfullt skildrar du
2009-04-18

  Per Teofilusson
Tycker detta är en dikt om tiden och tidsuppfattning, så till den grad att jag felläser "bladuren" mot slutet. Tycker det är mycket spännande detta med hur vi upplever tid. Här ett exempel på ett diktjag som löper agurki och förbi (eller med armarna rätt in i längtan) i denna nu alldeles och nyss men mest just ansvällande apriltid.
2009-04-18

  Elaine.S VIP
Så bra beskrivet!!!
"Det är alltså idag som björkar slår ut. Igår var det inte. Imorgon har det redan skett."

Det är precis så det känns när man missar det...att det var igår!!
och om jag hade tid skulle jag sätta mig på en stol just nu eller varför inte i gräset,för att inte missa det. Men tvätten då och allt annat?? undrar om det inte får vänta, jag vill inte missa:))
2009-04-18

    ej medlem längre
Du får lövsprickningen att kännas som ett skådespel vi inte vill missa.. skall genast ut och se på björkarna
2009-04-18

  peter markurth
stämning, bra skildrat...
2009-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP