Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.myspace.com/19hundra


Den Dödsdömde

Jag är den Dödsdömde
Rummet här är min cell
Horisonten ljusnar
Natten är snart över
En dörr öppnas och stängs
De gör sig beredda
Bödeln mäter repet
De ska alltid veta
att jag inte ångrar
ett enda ord jag sagt
Jag går med fasta steg
mot det slut som väntar
Min blick är klar och stolt
Jag föll aldrig på knä
och tillbad deras gud
Från molnen regnar död
Skogen sjunger inte
som den en gång gjorde
Ni säger snart ska vi
betala för att andas
Gatstenar tog jag upp
och kastade mot er
Bensinen tände jag
och elden slängde jag
för att visa vägen
Klockorna ställde jag,
sprängde bort era hem
med en låda Semtex
Havet hyllade mig
Skogen hyllade mig
Jag är de svagas röst
Alltid de svagas röst
Jag är den Dödsdömde
Rummet här är min cell
Horisonten ljusnar
Natten är snart över




Fri vers av montaigne
Läst 379 gånger
Publicerad 2009-04-19 13:40



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Stum av dina ord,
berättelse.
2013-05-30

  kärleks ängel
"Havet hyllade mig
Skogen hyllade mig "
en hyllning från mig! stark!!
2009-04-20

  Gunnel André VIP
Starkt! Du får verkligen läsaren att ta parti för den starke svage.
2009-04-19

    Erika H
Åhh du skriver så starkt och närvarande. Det är ljuset och mörkret som blandas i harmoni. Så som jag kan se att det ska vara. Du berör mycket med dina ord, i dina beskrivningar och i det flöde som allt kommer. Bildrikt. Med skärpa. Nyanser och skuggor.

Horisonten ljusnar och någon ska betala priset satt av andra. Men inte som ett offer.

Tack för denna. Den inspirerar till tankar som ligger mig nära. Och känslor om det stolta i det svåra.
2009-04-19

  Dorian
Vackert
2009-04-19
  > Nästa text
< Föregående

montaigne
montaigne