Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var hade tröstfågeln tagit vägen









Hon hörde barn och hundar
såg ljuset och skiftningarna
i vegetationen

hopkurad på sängkanten
letade hon efter något
som skulle kunna lyfta
få henne att sväva ut
bort från det rum där
hon blivit sittande som fånge



igår hade hon tagit sig ut
på balkongen
en citronfjäril hade kommit
flygande
satt sig på trasmattan
fällt ut vingarna för att snart
fälla ihop dom och bli sittande
orörlig


hon lät den vara
död eller levande


medan tankarna gick vidare
till grannfrun som inte tvekat



vitare lår har jag aldrig sett
sa den chockade flickan som
kom från en löprunda och
bevittnade en livs levande
människas enda flygtur i det fria





Övriga genrer av Bim
Läst 258 gånger
Publicerad 2009-04-19 12:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Medryckande och stämningsfullt. Även kul att läsa något av dig, igen.
2009-04-20

  systeringer
Fruktansvärt sorgligt! Jag fick en klump i halsen av din fina och välskrivna text.
2009-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Bim