Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när alla masker faller


MASKERAD

Vaknar ännu
en morgon...
tror det var idag

Till samma förvirrade
maskerad

Klär mig till clown
klär mig till skratt
klär mig till
speleman och poet

Klär mig till sorg
klär mig torra tårar
klär mig till älskare
och vän 

Nu låter jag
förklädnaderna falla
trasiga och solkiga 
bland
konfetti
fimpar och serpentiner
trampade av danssteg
glömda
i mingelviskningar

Beslutar mig
och kommer
klädd till
mig själv

Och äntligen
känner ingen jävel
igen mig.

Maskeraden är fullbordad.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 251 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-24 09:31



Bookmark and Share


  Sanningsägaren VIP
gör ont att läsa...
2009-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth