Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från drömmar i mörker till hoppfull dager

I det mörka i drömmen, en ljusets strimma som vinkar
en hoppets stjärna, som just för mig nu blinkar
och visar mig vägen dit mörker ej längre ska finnas
och för mig till ljusa platser, som jag alltid ska minnas

den bär mig från ovisshetens rädsla till förståelsens mod
till ljusa platser som skapats av den som kallas för god
där glädje råder, dit lidandet inte finns
till skinande platser, som jag i mina drömmar minns

jag vaknar till ny dag, och mitt sinne är befriat från otaliga bekymmer
jag känner hur upplyftande själen är och hur mycket kärlek mitt hjärta rymmer
och glömmer med ens det svåra som varit, och ser det ljusa i livet
och tar i det nya tillståndet, det första hoppfulla klivet




© Ted Örnberg 2009
Foto:www.fotoakuten.se




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-04-24 21:20



Bookmark and Share


  anits VIP
Så underbart att läsa, om ljuset
som hittat tillbaka till dig jag är
så glad för din skull
2009-04-28

  Bibbi VIP
Underbara tillstånd.
2009-04-25

    ej medlem längre
Livet är som en bergochdalbana, bra skrivet!
2009-04-25

  Cosmic Johanna
En mycket hoppfull ton i dikiten...och titeln säger ju allt.

gillar främst den sista versen i sin helhet...den säger mycket.
2009-04-25

  -Ulla Tilemo- VIP
Det är så här livet är.....berg och dalar. Härligt att ljuset är på väg tillbaks till dig....
2009-04-24

  Miss Mod
Fint Ted! Varje dag är ny, om vi ger den möjligheten.
2009-04-24

    secret2
Så underbart vackert skrivet pappa!
2009-04-24

  Roula O
en vacker och positiv text, det låter underbart skönt att du åter ser ljuset i livet...
2009-04-24

  Junitvillingen
Vilken positivt lysande text! Att liksom bestämma sig för att låta ljuset vara närvarande, se tillvaron med lite nya ögon - kanske inte det lättaste att alltid vara " på topp " när nordanvinden blåser - men med rätt inställning kan man hantera motgångarna utan att de tar överhanden. " Det första hoppfulla klivet " - YES!! Underbart vännen:-)
2009-04-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
Underbart att höra
ett ljus igen i Ditt hus
i mig går ett glädjerus!
Ha det gott vännen!
2009-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP