Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är inte längre sorgen som talar


Doften av regn hänger sig kvar

Hjärtat berättar sagor från ett förflutet
fastän blicken söker nya horisonter,

Förutan dem ingen framtid, ej heller dåtid,
bara ett evigt nu

Lusten att fånga skrattet från ditt ansikte
och plocka blommorna ur dina händer

När insikten når mig,
jag är en annan, förvandlad

Duggregnet jag älskade
lika milt och fridfullt som ditt ansikte
är förlorat,

handrörelsen, fallet
blomman på marken

ser ej det tyngda hjärtat

 

endast vårsolens skarpa sken

vidhåller smärtan

av ett förlorat du

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Maria Zena Viklund
Läst 515 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-08-15 18:12



Bookmark and Share


  Markattan
Vet inte riktigt vad jag ska skriva, men dina ord dröjer sig kvar efter läsningen. Tycker mycket om bilderna som de skänker. Varsamt vackert om sorgen och att gå vidare.
2011-08-18

    © Birgitta Wäppling VIP
Varsamt skrivet om sorgen.
Vid dessa rader stannar jag till lite extra:

"duggregnet du älskade

lika milt och fridfullt som ditt ansikte"
2011-08-16

  Fredrik P. VIP
nostalgi både behövs
och står ibland ivägen,
en dag i sänder...
"dröjer stegen kvar"
2011-08-16

    Birgersdotter VIP
Så bra skrivet ...gillar
2011-08-15

  Niclas Petersson VIP
Oj, det här var riktigt bra. Dröjer sig kvar. Länge.
Vacker titel.
Gillar. Mycket.
2011-08-15

  jörgen g
Bra skrivet!
2011-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund