Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Toledo 29 april




Endast solen kan värma en stenstads hjärta

 

Varje gryning samma vandring,
samma långsamma klättring över murarna
Först bländas torgen,
men snart spelar ljuset i var gränd
och mitt på dagen når strålarna in på borggården

Här värmdes en gång
Kastiliens kungar, deras hästar och följen
när de liksom solen trotsade murbruket
och gjorde stenstaden till sin




Fri vers av Sara Boström
Läst 454 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-04-29 11:44



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Vacker beskrivning.
2009-05-01

  Blåbäret
vilket vackert vingslag som strålar sig genom raderna
när solen sakta kommer med sin värme
2009-04-29

    resilient
Fantastisk dikt. Jag vill vara där. Möjligen skulle jag ta bort orden (när de liksom solen) för de behövs egentligen inte.
2009-04-29

  Johan-van-damme
väldigt vackert. och en fin rytm.
2009-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Sara Boström
Sara Boström