Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

minus oss

jag undrar om du förstår vad du pratar om
när du säger att vi hör ihop
om du förstår att alla mina hjärtestrån
blommar
slår ut

Jag undrar vad du ser i en som mig
när de andra ligger på lur under mattan
i hallen
med små små chokladhjärtan
medans jag
ensam
har bara krossat glas

Jag undrar om du förstår att
svält
våld
är nära
samtidigt som mina byxor hamnar lite över mattkanten
gömmer det som inte finns
i vår värld

För jag undrar om du vet att du är prins
och jag prinsessa
i ett annat land
där det är krig

Jag undrar om du ser att vi inte passar
gott plus gott blir ont
plus och plus
minus.

minus jag



dig




oss


Jag undrar om du ser vart jag lagt mitt
hjärta
under täcket
för att dölja de svarta hål orsakat av
sotet från gruvan i Berlin

Om du förstår att du inte räddar mig
ge mig inte guld när det finns malm att bryta
rädda alla barnen i afrika!
Men du ser bara mig
Och jag önskar att du var det enda jag kollade på

men plus och plus blir



minus




minus





minus










Jag undrar om du känner mina kalla fötter
när du är i huset bredvid
och mina rysningar över hela kroppen
då mattkanten inte täcks
varför skäms du?

Jag undrar om du tror att dina pussar
till plåster
kan laga hela världen
fixa vår galax

Och så undrar jag hur du tror
att du ska lyckas
att fixa mig





minus


minus


mig.





Fri vers av annkajsafelicia
Läst 419 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-29 21:57



Bookmark and Share


  Abram Fryxelius
ganska dunkelt emellanåt tycker jag, men ibland förstår jag precis. Jag tycker att du använder mellanrummen på ett bra sätt; det ger tid att koppla om mellan att läsa och förstå, och till att känna och leva sig in. Bravo!
2009-04-29
  > Nästa text
< Föregående

annkajsafelicia