Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu en dag ...

Ännu en dag, går runt lite, funderar på just ingenting när det slog mig. Häromdagen när jag var i affären och läste på olika paket

 

Det står djupfryst? Vadå djupfryst, jag kan väl lägga den långt upp, om inte längst upp i frysen, då är den ju högfryst. Eller detta med krav, ställer bananer numera krav? Sen finns det packade bananer också för den delen, dom verkar ha haft kul i alla fall.

 

Inte nog med det, ord i alla olika betydelser.

 

Lagom? Vad är lagom? Om jag är lagom varm, vem säger att det är lagom för dig? Eller om jag skulle hoppa i sjön, när blir det djupt? Jag har en kompis han är 2.11 m lång, skulle jag ställa mig där han står i vattnet skulle jag drukna, då är det ju djupt för mig men inte för honom.

 

När jag går runt och funderar så slår det mig, samma sak är det när vi dömmer männskor, vem säger att jag har rätt att göra det? Vad ger mig den fullmakten att dömma ut? För hur någon ser ut? Vart man kommer ifrån? Alla har vi olika funderingar, olika värderingar men en sak har vi gemensamt, vi är unika!

 

Det finns ingen som är dig lik mer än du själv, dina tankar kan delas med andra, men inte fullt ut, inte helt.

Det är väl det som är det underbara, att alla är unika i sitt slag.

Om livet vore lätt, om vi förstod allt skulle det bli väldigt tråkigt.

 

Går vidare och gör just ingenting...

 




Övriga genrer av ia VIP
Läst 525 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-09-19 23:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ia
ia VIP