Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tanke om att föra fram hårdhet och någon slags sanning i ett färdigförpackat vanligtvis behagligt format, en vilja om att skrika med ord eller ordlöshet. Och att förnuftet inte alltid är att föredra.


Hyllning till köttet




Kroppen slipad mjuk den moderna tidens fil
Håller oss på marken vi dämpar våra tjut
Försöker artikulera och kräkas
Utan annan artificiell teori

Än det sköna i det sköna, våra tider
Av glas stoppade av sand och kvävda till döds
Vi slingrar förtvinar vi knarkar förnuft
Ett sätt att kväljas, förloras, förtränga sitt kötts

Längtan efter uttal, fritt val av verklighet
Uttryckt av osanning, ovetskap och omakt
Känslans och viljans ologiska självklarhet

Skriker mening: såpbubblors tomt ordlösa hets
Men inget rör sig, stelnat i fack efter fack
Färdigformulerad denna hesa tystnad




Bunden vers (Sonett) av George.
Läst 321 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-05 22:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

George.