Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hennes ögon bär glitter från en fjällbäck


Därbortom,

under, över


mellan vildapel och
körsbärsblom

viskar längtan,

kom, kom

morgondimman,
ett bedrägligt töcken


lindar in, täcker om


ett solstråk
en ilning av åtrå,
mot lustfylld hud

en fågel på färd


och de tveksamma
första stegen

då livet ruskar på sig
skakar mödosamt av sig
vinterns tunga

väcker människosjäl










Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 552 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2009-05-06 11:25



Bookmark and Share


  aol
Underbart skaldat,
2016-05-06

    Bodil Sandberg
ja sannerligen är du värd alla eloger här..jag sällar mig..

varmt tack för underbaráste dikt!!!
2009-05-15

  issac.a.m
väl poetat...
2009-05-14

  Mikael Lövkvist
Vackert skaldat, och en jättefin titel.
2009-05-14

  Fredrik Stillesjö
Hej maria!

En här dikten är som en nymf på en sommaräng, kittlande, vällustig, berusande ja helt enkelt underbar (som Ferdinand sa). Hälsar vännen Fredrik
2009-05-07

  Madjori
Wow! Helt underbar dikt som tål att läsas om och om igen...
Stående ovation och givetvis bokmärkt!
2009-05-06

  Lena Renman
Morgnar som den här beskrivan kan man/kvinns nog ha hur många som helst av. Vackert och hoppfullt.

Morgondimmor är trevliga bedrägliga töcken. Applåd
Lena
2009-05-06

  Miss Mod
Väcker drömmar..dessa vackra skira rader.
2009-05-06

  Fredrik P. VIP
/ett solstråk
en ilning av åtrå,
mot lustfylld hud

en fågel på färd

och de tveksamma
första stegen/

sinnligt och sensuellt
som en vacker vårdag
tack!
2009-05-06

  Ronny Berk
så finsäker poesi men huds lust och solstråks fägring; naturlyrik med mänsklig anknytning, tycker om den...ja !
2009-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund