Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anemone nemorosa

Det djupgröna skogsbrynet är ditt,
du vaktar dess lummiga port
Du hälsar varje främling med en gracefull bugning
när de beträder din mjuka mark

För den som vandrar vilse
i din vidsträckta labyrint
Blinkar du med ditt vita öga
som ett fyrljus i skuggorna

Till den ivriga trädsång dansar du
och dina grannar dansar med dig
I den eviga natt under kronorna
skapar ni midnattsmagi

Vackra sippa vit,
lys upp din mjuka mossbädd
Blända vägen för de varelser
som vandrar vid din stjälk




Fri vers av Taurus
Läst 201 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-09 09:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint om vitsippan!
2009-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Taurus
Taurus