Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

livet på andra planeter

livet på andra planeter är svårt, sjunger han
och jag tänker men den här planeten tar fan priset

att det finns en obegränsad mängd nya fel att begå

att man sitter med samma sida hela livet, flera liv i rad
ögonen hoppar och far över texten

att omedelbar behovstillfredsställelse är
sorgligt baktalat
i vår tid

att alla vackra främlingar bör förbli vackra främlingar
bättre det än välkända puckon

att den sista ciggen i paketet
alltid är ett svek

att jag vill byta stad, liv och personlighet

men antagligen kommer nöja mig med att storhandla smörgåsrån och toapapper
och klippa topparna med nagelsax i badrummet
göra en lista
och fnysa mig till sömns

om jag bara kan hålla dramatiken levande till sängdags




Fri vers av absolut_gehör
Läst 333 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-10 21:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

absolut_gehör