Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄTSTÖRNING

Levde en gång

På ord....

Åt med blicken, hörseln och huden
frossade..tuggade..svalde
en blandning av
taggtråd och milda vindar
en cocktail
av åtrå och hat

Åt dimmiga berg
Åt vilande djur i skymning
Åt hav och frasande bränningar
Åt kvinnors nakna fukt
Åt våt asfaltsglans
Åt smutsig dagg och dieseldoft
Åt heta blickar på långa ben

Levde en gång

På ord...

Nu spyr jag
tusenskönor, sommarnätter
rakblad och småspik
en blodig avart
av poesi.

Och...
Jag blev aldrig någonsin
varken mätt eller tom.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 447 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-12 10:37



Bookmark and Share


    prima donna
bokstäver som formar ord... är det inte härligt...nonsens eller yessens.
2009-05-20

  Suzy med punkterna
Starkt skrivet!
2009-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth