Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

liv

och vi lever ändå

i smutsen
vi aldrig förmår
separera oss ifrån

besudlade av
själva livet
det ständigt
krälande
jäsande

vulgärt nakna
inför öppen ridå
med rester av
spyor i mungipan

hundar nosande
i skrevet

ett leende
på läpparna

och hulkande gråt
i halsgropen

vi lever




Fri vers av Anders P VIP
Läst 418 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2009-05-15 22:44



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Oj det var tvärgivet det fula.
2009-06-16

  Marlboroman/Hg VIP
Sorry, det liksom hackade till i datorn. Menade inte repetitionen.
2009-05-17

  Marlboroman/Hg VIP
Av någon anledning fick dina rader mig att tänka på Bellmans "Ack du min moder". Mer beröm får du inte.
2009-05-17

  Marlboroman/Hg VIP
Av någon anledning fick dina rader mig att tänka på Bellmans "Ack du min moder". Mer beröm får du inte.
2009-05-17

    Erika H
och vi lever
till trots
vi andas olika rytmer mot samma mål
liv
du egendomliga liv
härjandes bland oss små att lapa, en slick i taget
aldrig nå ända fram
är det för oss att nå?
är det inte strävan vi ska bemästra och lägga som varmaste plädar runt våra ynkliga kroppar?

vulgärt nakna
så få ändå
som vågar vara
öppna
nakna
stilla i modet att så måste det vara

underbar text, helt enkelt underbar!!!!
2009-05-16

  Gunnar Odhner
De som skriver om 'hur det är att vara människa' förstår jag inte. Vem vet hur det är?
2009-05-16

    ej medlem längre
liv är nog det mesta, innehåller allt från det rena till det smutsiga.
2009-05-15

    Barbro. Norberg-Rönnlund
Gulp är ett uttryck för:vad säga, vad skriva men jag försöker ändå. Rakt in, djupt in och väldigt smärtsamt men ändå så
speglar du livets hårda skola som kan ge insikt och styrka.
Bra ordat med andra ord !
2009-05-15

  Per Rydberg
Rakt på sak beskriver dikten hur det är att vara människa. Jag tycker att du väl lyckas förmedla känslan att inte göra sig kvitt det vi ser som smutsigt och samtidigt leva vidare där det finns både hopp och mjligheter.
2009-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP