Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i exil

kära

dagarna rullar på
alla varandra lika
tiden har sin gilla gång
även i denna värld

där fredlösa
dissidenter
hålögt flanerar
metropolernas
avenyer
skyddande sin
identitet i det
uttryckslösa
folkvimlet

där vilsekomna
visionärer
förespeglas en
framtid på dårhus
förutsatt att de
inte förnekar
sina drömmar

där luggslitna
läromästare
får sina teser
diskvalificerade
av nykläckta tuppar

där förvirringen
utgör grogrund
för subkulturer
upprättande
sin egen lag

där rånare och
beskyddare
samarbetar och
delar på bytet

där ekvilibristiska
ekonomer räknar
så att ingen utom
de själva kan se
deras egennytta

där medborgare
beväpnar sig
i syfte att värna
den personliga
tryggheten

där skräcken
syns i blickarna på
förorternas nyanlända
världsmedborgare

ännu bärande
sina respektive krig
som odetonerade
trampminor
närmast hjärtat

där maktgalna
magnater utövar
sitt patologiska
kontrollbehov
genom att erbjuda
gränslös konsumtion
som ersättning för
eget skapande

där hämningslösa
hasardspelare härjar
med hela världen
som spelplan och
ditt och mitt liv
som insats

hävdande
illusionen
äganderätt
som axiom

jag fördriver
min tid genom
dagliga rutiner
i det lilla och nära


Varma Hälsningar
Din vän i exil






Fri vers av Anders P VIP
Läst 535 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-16 13:32



Bookmark and Share


    Erika H
Bra. Bättre. Bäst.
Denna är bäst.
Härligt flyt och en början att knyta med slutet. Din vän i exil. Som ett nutidsbrev alla borde läsa.

Snyggt! Riktigt snyggt!!!
2009-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP