Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den som vandrar

Förföljd av det eviga tickandet,
jagad av envisa klockor som
inte räds för att påminna om tiden
och hur bråttom det är innan den tar slut

De hastande stegen sjunger dess torra refräng,
de sjunger snabbare fastän de inte minns verserna
Vilset flyr de genom dörren, bort från komplimangerna;
som en fågel skrämd av ett ilsket vilddjur

Konsten att gömma sig bakom betong är inte svår,
farans skrik tystnar snart och klockorna
tickar vidare; ett evigt sökande är mottot
för den som vandrar




Fri vers av Taurus
Läst 190 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-16 18:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taurus
Taurus