Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag är 80-tal

Jag är 80-tal
och rosa bubbelgum
leker i min mun

förlorad i mina hemligheter,
driver vind för våg

Cyndi Lauper min idol,
kärar ner mig i David Bowie
och Boy George

ville så gärna finna mening
och mål, i en värld av rosa skimmer

med ögon som klängde över min kropp,
ville para sig med min likgiltighet

men ingen förmådde leta sig ditin,
där den lilla skrämda flickan bodde,

de klängde ständigt utanpå,
som om min hud var ett lager fett
där de flöt omkring


små guppande plastbåtar runt det
stora moderskeppet, alla förlistes


i saknadens rum,
med ögon som stirrar,
bränner bakom stängda ögonlock

sjunger hjärtat, David Bowies "changes"

och allt blir åter nytt,

90-tal och livmoder föder liv




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 455 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-05-17 11:25



Bookmark and Share


  Frans Nilsson
sorgligt, vackert och vemodigt på en gång.
2009-06-10

  Vind
Det går som inte att låta bli älska raden "ville para sig med min likgiltighet" (och dess context)

Detta 80-tal, skalbolagens och lånekarusellernas decennium... den förlorade oskuldens tid... och mitt i allt skulle vi leva och drömma. Där, om det personliga, det lilla livet, glimmrar dina ord...
2009-06-06

  Marlboroman/Hg VIP
Förlåt en 60-talare (neandertalare född 48): Jag håller med Dutius. Suveränt spröd och likväl stark.
2009-05-28

  Michaela Dutius
en dikt som berör och som någon annan sa...varje decennium har sitt rosa bubbelgum...
Nostalgin i din text är spröd och försiktigt men ändå berörande tydlig
2009-05-26

  katt.inc
Jag är 70-tal och rosa bubbelgum och jag tänker på hur lika allt är egentligen och tar man bort alla atribut så är känslorna de samma, årtionde efter årtionde. Men jag gillar att se ditt 80-tal. Tack för fin dikt med nostalgikänsla.
2009-05-19

  issac.a.m
din dikt är så talande..
2009-05-17

  Ulf Lagerholm
jag tycker väldigt mycket om denna, den tar mig som läsare vid handen å säger; Följ med här en liten stund, jag har något att berätta


"med ögon som klängde över min kropp,
ville para sig med min likgiltighet"

och

"de klängde ständigt utanpå,
som om min hud var ett lager fett
där de flöt omkring"


mycket goda rader
2009-05-17

  aol
ja som solar som till slut bara glimrar som stjärnor i mörket
2009-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund