Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

söka jobb kurs

det har gått
inflation i
vinnande leenden
vårdat yttre
och fast blick

din jämna
vita tandrad
dina putsade skor
din estetiska kompetens
ditt inlärda
övertygande tonfall
duger inte längre

inte heller dina
förtroendeingivande
formuleringar

om stresstålighet
flexibilitet
social kompetens

eller ditt stylade cv

du kan lika gärna
skita i träningen
för att få det där
rätt avvägda
fasta handslaget

lägga ner att öva
kroppsspråk
framför spegeln

ingen tror ändå att
ett gott första intryck
betyder något annat

än att du haft
regelbundna dates
med din jobbcoach

numera krävs mera
manipulativa metoder
för att undvika
det så kallade
utanförskapet

i förtroende
kan jag upplysa om
att till och med
lögndetektorerna
visat sig
obrukbara

tidsandan har format
även vanliga
medborgare
till att förakta
uppriktighet

så till den grad att
lögnen inte längre
orsakar hjärtklappning
rodnad, handsvett
eller nervösa tics


å andra sidan
hade jag gärna tillhört
ledighetskommitten
om inte villkoren
varit så ofördelaktiga

då skulle jag
oombedd
ha producerat
vackra tankar

till gagn för
en ny moral
passande det
postindustriella
samhället

på förmedlingen
insåg man inte vad
nationen gick miste om

när man anvisade mig
åtgärden
söka-jobb-kurs




Fri vers av Anders P VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-18 17:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
:-) jag blev uppmanad att gå en sån kurs en gång för tusen år sen. första dagen skulle vi lära oss att hitta på af. det första vi skulle lära oss att hitta var toaletterna. enda anledningen jag kan se med detta var att man snabbt skulle kunna ta sig dit när man blev tvungen att kräkas upp all förnedringskänsla. jag lärde mig iof inte att hitta dit eftersom jag gick när damen presenterade hittavilseplanen för dagen...
2009-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP