ur diktjagets fiktiva dagbok

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ur diktjagets fiktiva dagbok




Nakna fötter mot sommarvärmda bräder

 

minns du balansgången på verandan

hur vi lekte med tyngdlagen som små

halvvägs mellan födelsen och tonår

 

ett kvartssekel senare färdas vi

med kropparna så mycket längre och grövre

och denna gång stundtals sammanflätade

mot nya bestyr

 

 

finaste,

vart tog våra lekar vägen

de somrar vi mötte vid sandstrandens stoj

jag vet att du vet att vi vet

att det uppsluppna

         lade grunden till så mycket mer

 att lekfullheten blev till käraste lek

och vi

         mer än ett par

forna lekkamrater

         som just blivit vuxna

 

© Birgitta Wäppling, 11 juni 2009

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-11-07 11:55



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Underbart vackert till lekkamraten som blivit livskamraten
2009-11-10

  Eva Langrath VIP
Vacker text som flyter fram
2009-11-08

  Carola Zettergren
Mycket vackert-med ömsinthet författat, applåder!
2009-11-07

  Berit Robin Lagerholm VIP
En vacker text med längtanstoner.
2009-11-07
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP