Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lys din klara sol, utan solskydd

Rosor överlever inte evighet
heller inte torrväxta ekar
kanske inte heller århundraden
av förundran
när överraskning tycks vara en
daglig rätt på menyn

Var finns unikhet i vardag
en ögonbrynshöjning
kanske inte överlevnadshysteri
av fingerfärdighet höjer vår tanke
när spontanitet tycks vara en
förprogrammerad vara i minnet

Människor överlever inte i evighet
inte heller robotar i kostym
kanske inte heller sekunder
av öppenhet
när friska vindar tycks vara en
överraskning i livet




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-01 14:19



Bookmark and Share


  aol
sann vacker poesi
2009-06-01

  Larz Gustafsson VIP
Men jag har en gul ros som jag sparat som minne av en älskad vän.
Den sitter på väggen framför mig och är snart ett år gammal.
2009-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP