Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den knutna nävens uniformerade ovilja

en knuten hand
från ett annat land
jag vet
vi skulle inte
passa samman



han arbetar nio till fem
det vet jag säkert
ser honom från
balkongen


uniformerad men knappast
informerad
om mina vetskaper
kunskaper
om vädret
och

att han är kal
längst upp på
hjässan


en lätt skäggväxt
ska vi låtsas
att den inte
sticks


ett litet slag
vi ska låtsas
att det inte
känns



två armar
fötter ben
händer

du är en varelse
såsom jag är
född till denna
utsikt


över jorden
världen
en dam med
rullator


alla dessa papper
som flyger i vinden
så är konstapeln där
med sin uniform!

endast det förbjudna
kan roa två torra ögon
endast det
endast det



berätta för mig
som betraktare
skulle du se mig
om jag släppte kläderna
till marken
alla dessa trasor!



dina knutna nävar
hur vore det
om du släppte dessa
arga spjut
släng dem till marken!





så ska jag klappa
dina vassa kinder
som bränner
sticker


jag vet med säkerhet
du vill mig icke väl













Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-06-01 20:08



Bookmark and Share


  mayhem and order
I like this Elin!
Osynkroniseringen i inledningen
och det kanskiga synkroniserade
en bit in sen njet, nix, inte
och jag kan inte få klara bilder helt
men en känsla som surrar....
kan hända jag återkommer
när de landat men annars,
det här tyckte jag om.

"dina knutna nävar
hur vore det
om du släppte dessa
arga spjut
släng dem till marken!"

- förbannat bra.
släpp dem och släpp in
.....som att andas, livsviktigt!
2009-06-07

  Sideshow Bob
Intressant det här, ja.
Jag är osäker på varför men jag för lite Von Trierkänslor, en konstapel vaggar fram över gatan och snurrar batongen i solen. Men var tredje sekund byter han ansikte, där uniformen i sig kommer med löften om trygghet medans allt annat viskar att man borde gömma sig innan han/det ser.

Hmm.


Ja.
2009-06-01

  Leif Furstedt
Gillar din betraktelse som inte lägger sig till vila i något hörn, snarare inbjuder till ett nytt slut.
Vad måne man vilja göra med slutet... spännande.
2009-06-01

  L Patrik W Johansson VIP
(Hörde ett Snoop beat i bakgrunden igen men antar stråkar och narration funkar också ;) )

Haiku ~ Piff & Puff
~*~

meningen av liv
saken i ett nötskal som
bryter ut ur det

LPWJ 24/05/09

Be well,
LPatrikWJ
2009-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP