Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till minne av en underbar ung kvinna som dog under sin fars hand...


Hedersmord

det kvittar du
vad du snackar om heder och
religion
det handlar om män
hur ni måste hävda er

jo visst fan flög jag i väggen
så blodet sprutade

och syrran din med

helt kallt tyckte du att det var okey

när kompisen skar halsen av sin dotter
stoppade henne i en sopsäck
som ett avskräde

hon
en klok varm kvinna
i begynnelsen

om jag vore lika uselt billig som dig

skulle jag sätta en ära i

att döda dig
här och nu




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 260 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-06-03 17:40



Bookmark and Share


  noname_realmind
Starkt och bra förmedlat!
2009-06-04

  Miss Mod
Håller helt med lilli samuelsson, bra Carola.
2009-06-04

  Gunnel André VIP
Att erkänna sitt hat och förvandla det till kreativt gott som du gör med dessa rader (jag andas med i ilskan) det är den sortens integritet som bidrar till en förändring till bättre. För vi måste ju tro att Det Goda segrar....
2009-06-03

    Bodil Sandberg
Ja dom kan kalla det vad fan dom vill..dom asen..ja ursäkta
men jag blir sataniskt upprörd när jag tänker påt
skulle det vara heder det..att ta en annan människas liv
för att hon avvikit det minsta från den s.k. religionen..tvi..ja jävligt hedersamt sörru


starka rader Carola
2009-06-03

  Måna N. Berger
Sant, det finns ingen heder i det, bara ruttet våld och stanken av rädsla för kvinnor!
2009-06-03

  Suzy med punkterna
Så grymt och så sant.......
2009-06-03

  Lili Samuelsson VIP
här finns en ilska, som används som ilska ska, som en kraft att berätta om hur det kan se ut i världen
2009-06-03

  Öknens Ros VIP
när argumenten tryter kommer knytnävarna fram, ibland ännu värre saker, när män vill hävda sin ställning i samhället...oavsett kultur, religion eller tradition...

hedersmord är en del av mansvåldet i samhället...
2009-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren