Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samvetets tid är nu


Se löftena som snabbt flyger förbi
dina desperat utsträckta fingertoppar
Känn deras skuggor som vasst
skär små skåror i din spända hy
Blunda och känn hur beskt känslan
av dem smakar på din tunga

Lyssna till de små stegen av
samvetsdjävlar kring dina fötter
Hör ropen du inte vill höra från
en fjärran du inte ser, för du
har alltid blundat för deras värld
Känn hur ljudet av dem svider inuti

Lova inget du vet att du inte vill
lova, för du vet att du inte kan
Ge dem inte tillfredsställelsen att
bära dig dit de vill att du ska vara
Låt inte deras glänsande spindelnät som
klingar alltför falskt fånga dig frivilligt

Låt inte löftesskuggorna skära dig
för djupt, för de är endast flyktiga
Gå inte mot de rop du inte vill höra,
för då hittar du inte hem igen
Lyssna inte till samvetsdjävlarna; deras tid är nu,
men din är för evig för att glömma




Fri vers av Taurus
Läst 178 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-06-07 16:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taurus
Taurus