Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattenloopar & torrlagda träckor


Det finns människor som sänker linor
mot någon annans händer som får handflator att sträckas raka,
mot stjärnor och nebulosor, bygger hopp av springbrunnar
som gör vattenlopar, bevattnar trädgårdstäppor och torrlagda sträckor,
tecknar krusade nejlikor, doftande liljor på näthinnor.
Lämnar halva nycklar, ett förstoringsglas på bordet,
och sedan går med sin egen glömska nedgrävd i fickan om att genom förstoringsglaset bryter solen falska trådar sköra.









Fri vers av _Mian_
Läst 246 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-06-08 22:17



Bookmark and Share


  noname_realmind
Även om formateringen lever sitt eget liv... så är detta en härlig dikt som hoppar hage i rymdens nejder... :))

Vackert vännen!
2009-06-08
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_