Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lejonet


Det finns ett lejon
han har ett sår
han lät sig slås
av mössen

och varför denna gåta då

han älskade
han älskade
och älskar än

o, se på honom
titta noga
han är så stark
han är så god

han gick igenom dödens port
han gick emot vår fiende
han vann

o, vilken segerpradox
besegrad
var det han som vann

och nu så väntar han
i långtansfullhetstålamod
att du ska bli en av dessa

som strålande av härlighet
går där tillsammans i hans spår
framåt mot seger oerhörd
under hans baner
och bli till det
en gång
har varit

åter blir




Fri vers av rebecca d
Läst 243 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-09 09:07



Bookmark and Share


  stefan.g
Vilken text, vilketn text! Tack för läsningen.
2010-02-06

  Maria T
En strålande dikt till
detta Lejon som vann
I Guds kärlek har jag
mitt ursprung och
mitt mål
2009-06-09
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d