Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ett litet trevande försök...ge kritik




tecken de tystas hängivelse

En sorg. enträgen, som tjocka rötter. vilar i närvarons ansikte. frihetsfågeln som bor uti hennes bröst behöver ingen vägvisare. ändå ovissheten. var är väst. var är öst. spårlös. vandrar drömmar vidare. innesluten. bortom. nära. blommor som slår ut i längtanshänder. faller ner i jordens inre. kanske slår dem rot. blomstrar till våren. känner doften. nära nu. hör du till vad som får dig att tala. eller låter du ekot fånga tiden. den som ryms mellan det sagda och osagda. kanske försöker du fånga den. låta den snudda vid din hand. men lika levande som död. inser du. det kan inte fångas som inga begär äger. bara en önskan om av att ögon bli sedd. av öron hörda. en mild hands smekning. kanske vidrörde tiden hennes ansikte. eller så föll den ner och berikade jorden. kanske plockade hon blomman som växte ur dess mylla. kanske tyckte hon den var fin.




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 399 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-02 11:08



Bookmark and Share


    samole
Jag gillar formen, allt hör i hop, är lit trött på alla blanckrader mellan förströdda tankar.

Tänkte på "carpe diem" som betyder plocka dagen,
(det är så många som fångar dagen),
när jag läste slutet.
2014-01-03

  Hannadraken
Texten är fin. Det trevande... var det formen på texten du avser? Jag personligen gillar oftast bättre texten som har luft och blankrader. Med undantaget för intensiva texter. De passar på den här formen. Men din text är inte intensiv i min läsning. Snarare eftertänksam- som en långsam skogspromenad. Så. Mitt förslag är att du breder ut den formmässigt. Som du brukar.
2011-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund