Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesus Guds son

han kom och befriade
när oket var som tyngst
tänk dig alla världens bördor
på en o samma person

ändå förmedlade bara hans ögon
kärleksbudskap
på högsta nivå
trots ögon av ande

vem kan misstolka och avstå
sådan kärlek
när världen bara erbjuder
förlust eller habegär

han kom som en människa
men förkunnade som en kung
tillsammans med misslyckade
och högförnämt folk

ändå böjde han sig för alla
men höjde sig i mängden
på strålande höjd
trots ögon genom kropp

vem kan dröja och mista
sådan kärlek
när hat och okänslighet
knackar på hos oss

Jesus var Guds människoson
beredd att ta emot
alla tiders förödelse
av de mörkaste himlar

Jesus för ljuset som en fackla
omöjlig att släcka
för alla som spottar
sina synders bekännelse

att inte tro är också en bekännelse




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-06-15 19:53



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jesus var och är Gud (1 Tim 3:16).
Att inte tro är en bekännelse, men inte en frälsande sådan.
2009-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP