double entendre

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

double entendre




befriande barndom (utrymme)

                         * 

 det var lediga morgnar i soffhörn

uppkrupen med en utvald bok

och med lampskenet som sällskap

medan resten av familjen sov

- utom mamma

som nog vaknade först av alla

 

och ingen som sade

             att man inte fick

 

fritid man fyllde

men valfritt innehåll

rutiner man formade själv

eller lät bli

 

kramar när man sågs och när man gick

 

                        * 

 

och så kontrasten i din familj, älskade

där inte ens nära och kära kramades offentligt

ens vid återseende

      efter många års bortavaro

 

där rutinerna växte sig starkare än plötsligt

och där någon fick för sig att skapa dem

utan att fråga om lov

 

                        * 

 

och älskade svärmor,

minns du?

 

hur ditt mantra blev

- efter en midsommarafton med grillning på din altan -

"och vid midsommar brukar vi alltid träffas alla sju och grilla korv"

             - och det knöt sig i magen

 

en instängd fågel i bur

hur tog den sig ut?

 

jo, tack bra

den flyger på nya höjder nu

älskar och saknar er,

lever och längtar

färdas intill

 

*

 

© Birgitta Wäppling, 16 juni 2009

 

"en befriande barndom

där rutinerna aldrig fick så stort utrymme

att de kvävde mänskorna omkring dem

 

och dess kontrast

mot din"

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-04 19:21



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Vardagsnära och mycket snyggt beskrivet, även uppväxten är en kultur som formar, sådana krockar kan skapa barriärer...jag tycker mycket om det här, en viktig text dessutom.
2009-11-05
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP