Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Silkessvarta gator leder ingenstans, ingenstans alls inatt

Mörkt men ljusblå försommarnätter
pannan mot kalla glas
svart silkespapper
veckar sig över himlen

Under krusade silkespapper utanför kalla fönsterglas faller natten över gatlyktor över bilar med husvagnar utan husvagnar. Stirrar ut i intet strirrar ut i småstadens låtsaslycka ser bil efter bil passera på gatan mellan välklippt häckar. Trettio-plus nummer på gatan en bil ibland, trettio-plus livöden någon som kommer någon som lämnar. Räknar bilar greppar fingrarna i fönsterbrädet, hålla balansen skakande skuldror mot TV som lyser blått speglar sig i kalla glas. Gatlyktorna lyser fast det är sommar och silkessvarta gator leder ingenvart för bilar med husvagn utan husvagn. Inte hem inte bort, ingen flykt för bara fötter under veckade skyar och grillos cigarettrök brända drömmar gör inga hål i ljusblå försommarnätter med svarta silkespapper. Gator i kvarter leder ingenstans, ingenstans alls ikväll.

En bil ingen husvagn, ena lyktan svart
andas, bara andas




Fri vers av tova nilsson
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-06-22 01:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra, bra och åter bra.
Egen röst som talar klarspråk på vackert sätt.
2009-11-02

    sårosa
vill också bara göra en gubbe av ngt slag, men det går ju inte kanske här..

det är bra, så himla himla bra. det finns så mycket i de där vecken i silkespappret.. cool att du ser dom .. men det gör ju ont också ...
2009-06-22
  > Nästa text
< Föregående

tova nilsson
tova nilsson