Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natten




Natten
som har så mjuka händer
och lågmält förtrolig röst

viskar i mina tankar

jag finns här
för att vara dig till tröst

vill du så går vi en stund
under träden där löven
vinkar till dig



om du somnar bär jag dig hem
och jag finns här tills jag vet
att solen värmer dig vaken




Övriga genrer av Bim
Läst 1342 gånger och applåderad av 42 personer
Utvald text
Publicerad 2009-06-24 01:33



Bookmark and Share


  Anders P H
Åhh!
Dessa dina ord rörde vid något inom mig och jag fick tårar i ögonen..
Vilken kärlek är du inte mäktig.
2010-10-18

  © anakreon VIP
En bild av försoning som man måste ta till sitt hjärta.
Calle
2010-06-01

  sellout
helt jävla underbar!
2010-06-01

  Maria Zena Viklund
så vackert skrivet!
2010-05-31

  ZARIFE DEMIR
Du har skrivit fint!
2010-03-03

  Danne
Du är en duktig poet
och tänkare.
JätteBRA!
Skrivet.
2009-11-15

  Sturesdotter
Dikt om en ömhet som strålar ut i varje versrad
likt en mjuk schal
2009-07-23

  Lili Samuelsson VIP
mm, ömsint doftande, vackert i sin självklarhet, enkelt och stort i ett, snygg poesi,tack
2009-06-29

  Rachel Roth
natten som den store tröstaren...så vackert och milt!
2009-06-29

  Lany
En vacker och sval text med doftande ord.
2009-06-29

  Gisela Nordell
underbar dikt om live
när det är som vackrast!
2009-06-29

  Yrre VIP
Ljuvlig!
2009-06-28

    charlieB
I don't know shit om diktning...
Så jag kan inte inte väva ut mina ovationer som herrarna nedan.
Vill bara säga... va fint. Denna kan man läsa... om o om igen.
2009-06-28

  Lars P K
Det är här, som så ofta i dina texter, ett så varmt och godhjärtat perspektiv. Natten, ibland är den min vän, en plats som jag kan ha för mig själv i skydd från dagens brus. Men de finns stunder då natten håller den efterlängtade dagen borta. I dessa stunder skall jag hädanefter tänka på din dikt och dina ord.

Stort tack för dessa!
2009-06-28

  Lilla My* VIP
Så vackert du skriver!! Vackert, varmt och sorgligt!
Jag läser igen och bokmärker!!!
2009-06-26

  SecretGardenofLotta
så mycket värme.
2009-06-24

    Maria Malm
Underbart fin. Bokmärker. Är det ok att jag sätter den på min sovrumsvägg?
2009-06-24

    ej medlem längre
Mycket bra, Bim, rysligt bra. Jag bokmärker.
2009-06-24

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En så otroligt ömsint omhändertagande text du har skrivit. Jag vet inte om jag ska bli glad eller gråta i slutet: "solen värmer dig vaken", de orden är en mental smekning som känns så full av omsorg att tårarna nog ligger närmre till hands.
2009-06-24

  Bodil Sandberg VIP
En oerhört stark dikt
en av de vackraste jag läst
2009-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Bim