Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De sa kärlek var för sommaren, de sa aldrig sommaren var för oss

Under junilätta skyar andas flykt och ängslan
då vågorna kluckande slår mot bryggans gråa träben
flätar vi samman våra fingrar i ett löfte om kamp
då svalorna fläckar fjärran med solburna vingar
river vi våra löften i bitar, förbannar vår kamp

Till tysta noter vaggar du oro och sorger till sömns
då saltsträva kinder söker vila mot ditt bröst
begaver vi förståndet mellan sandkorn
då trasade drömmar flyter ihop med stranden
gräver nedbitna naglar i sanden, söker insikt i förstånd

Innanför sköra revben pulserar längtan och tvivel
då gulnade grässtrån viker sig undan milda duggregn
lovar vi fladdrande hjärtan till sans under moltyngda stjärnor
då ljusblå försommarvindar leker mot din hud
letar sig tystade ord av dolda sanningar in mellan vita lakan

- gå, älskade du, vänd om och gå
men snälla tag mig med




Fri vers av tova nilsson
Läst 237 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-06-27 16:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra rytm och klang. Det finns en vind inuti texten.
2009-11-03

    sårosa
shit tova .. du hittar de perfekta adjektiven till dina beskrivningar... galet ... flow
2009-07-14

  Dan Linder
fortsätt med det här, du är duktig. Bra rytm och ljudrim.
2009-06-29
  > Nästa text
< Föregående

tova nilsson
tova nilsson