Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Funderar på att lägga det hela på ett beat


I Krisens Farvatten


Tvivel på framtid och lycka
kan få en att tycka att det är
lika bra att ge upp,
att lägga ner,
inte försöka mer
ner på golvet,
ner på marken
pröva knarken,
pröva sprit hit och dit
och det sliter på kroppen,
på familjen,
på hoppet
och gosse
jag hoppar och faller
och blöder
Sorg föder ilska och hat mot systemet
Och bolaget är nära
bland nära och kära
En vän, tjugo år,
han vet hur man mår
i arbetslöshet och instängdhet
där man trängs med ovärdighet,
och hans fula kusin
som letar medicin på nätet och på torg
Björn borgväskan jag fann på bussen,
ja, den säljer jag, och pillret där i,
ja, det sväljer jag
det blir min oblat,
jag sköljer ner det med vin
Jag skiter i mat,
jag har blivit ett svin




Fri vers av Freeway4
Läst 325 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-06-29 15:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Freeway4