Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LUTAD I VILA MOT SKYMNINGSSKUGGA

Lutad mot skymningsskugga
svalor sveper
över daggvått gräs
med pilande skrik
borrar de hål
i kvällen

Utanför träden
glöder världen
en underbar
flod av lava
rosors blad hukar i värmen

Hunden sover i gräset
med nosen på
en mjuk tuva
av tusenskönor
han blundar över
gläfsande drömmar

I hörnet
under enars vassa hud
vajar astilbe och plymspirea
lysande av sitt eget inre ljus

Jag dricker långsamt
av kvällen
flytande kristall
svalkar hjärtat
och väntar på
sommarnattens
tyngdlösa mantel

Är ständigt
vaken i en dröm
som aldrig
låter
den blå skymningen
ta slut.






Fri vers av Jan Linderoth
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-06-30 09:16



Bookmark and Share


  isabel louise
underbart vacker beskrivning! gillar sista stycket starkt! stor igenkänningsfaktor där du! vad är det för ras på hunden? :)
2009-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth