Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagen ligger spegelblank

Dagen ligger spegelblank,
under ytan darrar världen.
min hand vill röra vid levande ting,
min röst vill eka i tidens ring,
min själ vill sonas med livet.

Natten ligger bävande,
under sömnen kvider ångest.
universum sjunger om vanvett och synd,
hjärtat dunkar mot evighetsrymd.
gryning är skrämmande nära.

Livet ligger klar för strid.
kärleken bedjar och kallar.
blickar vill mötas där sanningen bor,
hjärtan vill slitas från kedjor och klor
och enas bland salighetsvidder




Fri vers av byronessan
Läst 169 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-30 17:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

byronessan