Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mardröm


Svartaste drömmen I

 

Barnsjukhus, anno dazumal. Gamla rullstolar som är förklädda elektriska stolar. Tortyrredskap i kulisserna. Röntgenlokalen en galgbacke. Min dotter står där bland de andra flickorna, smal, lätt kutryggig som i verkligheten, vacker. Hon är alldeles svart, alldeles ren innanför skelettet. Röntgenstrålarna bränner bort hennes kött, bara huvudet är kvar intakt. Hon frågar varför hon måste dö. Jag vet inte, säger att det är på läkarnas ordination, barnen behövdes inte, och den mest humana och medicinskt korrekta eutanasimetoden var att avlägsna köttet först.

 

Vaknar, panikandas, kissar, ber om ett bättre slut.

 

Nästa morgon ligger hon i sängen. Jag kommer in i hennes rum och hon frågar om hon ska sätta sig i stolen innan hon trycker på knappen. Vill du det? frågar jag. Nej, säger hon. Inte jag heller, svarar jag, och så går vi ut ur sjukrummet med armarna om varandra.

 

I receptionen är det telefon, en kär vän som vill berätta att han har beställt en svart blank morgonrock. Civil olydnad is the shit, tänker jag.




Prosa av Nanna X
Läst 582 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-06-30 22:09



Bookmark and Share


  O-megalomys
Väl beskrivet. Ångesten från drömmen kryper rakt in i märgen på mig. Skönt att drömmen fortsatte i en mer önskad riktning efter vakenheten.
2014-11-02

  Anya VIP
Starkt... och bild och ord håller ihop. Det finns en sak som är värre än att man själv är sjuk...det är att barnen är det.
2014-10-22

  J-M
Suggestivt innehåll. Du innehar ett fint bruk med ord. Den här texten kommer följa mig ett tag, det är säkert.
2014-03-31

    HELA
mycket bra
2009-12-21

  Inkarasilas
Börjar spontansjunga. hey, i love you, won't you tell me your name lalalalal. Dyngflyt i textremsan och supersnyggt avslut, love och mackor travade till höghus, biter rakt över, så här ska det se ut. Jajajaja för fan!
2009-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X