Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

patienten vars avdelning glömt sitt namn

 

raska tankar uppåt väggar
röster från en mänskas inre
målar grälla bilder omvänt

ser de inte det han ser?

pratar gör han med sin radio
smyger sedan längs sin husvägg
ljuden skymtar mitt på stigen 

han vill lämna fotspår där

kanske kan ej någon annan
greppa det han tar för självklart
lever i sin egen drömvärld

när han vaknar drömmer han

 

© Birgitta Wäppling, 30 juni 2009

 

Med rytmen inspirerad av Daniel_78:s dikt "kanske är det bara jag":

http://www.poeter.se/viewText.php?textId=664176

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-07-02 16:47



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En mycket mycket stark text Birgitta..som någon under här sa
så minner det om utanförskap..fast kanske ett omedvetet
ja mycket starkt och väl fångat

kanske kan ej någon annan
greppa det han tar för självklart
lever i sin egen drömvärld
2009-07-22

  Anguis
Jag blir ofta impad av bra texter utan ordet "jag". Detta är en sådan text. Formen är det heller inget fel på, skön rytmik.
2009-07-17

  Eva Langrath VIP
Levande ord som griper tag får mig att tänka på utanförskap och vem vet vad som är verklighet
2009-07-09

  Michaela Dutius
...när han vaknar drömmer han....orden låter dikten fortsätta ordlös.
Suveränt!!!
2009-07-03

    snöö
Verkligen en jätte bra skriven text. Berörande, smärtsam och tolkningsbar. Bravo!
2009-07-03
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP