Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ni får tro, ni får be, ni får vilja ..


Järnrör

Ett skallben är så skört
Ett skymtande kranie så vitt
Blod som drar sig bort från platsen; men jag står kvar med ett droppande järnrör i min hand

Varför ska jag bry mig om ingen ser mig?
Han kan dra åt helvete

Zooma ut och se på en stad som bryr sig mindre än jag.
Flyg iväg och se på ett land som skiter i dig. Ropa på hjälp utanför ett naggat ozonlager, i rymden där ingen kan höra dig skrika - precis som här.

Gud är död- jag sparkade in hans tänder, spottade i hans uppfläkta ansikte.

Allt vi får av honom är blod och tårar
Mitt blod, ditt blod
Mina tårar, dina tårar
Vår sorg ..

Inte Hans.




Fri vers av S.C.
Läst 675 gånger
Publicerad 2005-09-29 21:06



Bookmark and Share


  tonsoku
slutet vägde upp riktigt mycket... annars blev det lite för mycket. gud är inte död, han har aldrig funnits. btw, är det baserat på en egen upplevelse..?
2005-10-06

    lillebror
gillar det bildliga som letar sig in i texten.. börjar som så mycket annat men vändningen kommer någonstans vid andra till tredje stycket. många fina, men framförallt lite oväntade, formuleringar. och avslutningen är ju jävligt snygg.. men är han verkligen död? går det? kanske för vissa somliga.
jag tror inte på gud. han tor ju inte på mig.. hursomhelst vill jag gärna ge en femma.
2005-09-30
  > Nästa text
< Föregående

S.C.
S.C.

Mina favoriter
whuckuhoodoo