Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkervila

 

ser ut som skymning
där ute
jag vet annorlunda
skymningen
är gryning
ögon ännu fyllda
av sömn
mörkervila
är höstens vapen

 




Fri vers av Andasin
Läst 625 gånger
Publicerad 2005-09-30 09:56



Bookmark and Share


  Gustaf
Hej Eva,

jag tycker mycket om den här dikten. Kort med omsorgsfullt valda ord. Jag uppfattar att den handlar om mörkret som omger oss alltmer nu. Nätterna blir så långa att "jag" i texten får svårt att skilja morgon från kväll. Men det är inte ett förlamande mörker utan en tid för vila - "mörkervila". Fint ord. Sista raden händer något gränsöverskridande. Hösten blir ett subjekt och använder mörkervilan som ett vapen - för vad? Är det en högre makt som vill att vi återhämtar oss? Är vi trötta?

Hälsningar

Gustaf
2005-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Andasin
Andasin