Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En förklaring till hur svek, oärlighet och sårade känslor förbinds.


När ingenting känns rätt...

För när allt kommer omkring finns bara minnerna kvar.
Ty när känslorna tynat bort finns bara stunderna kvar.
Alla hemligheter som funnits, alla hopp som brunnit, alla drömmar som nu har försvunnit.

Ty när ärligheten frusit och blivit till is så kall, inga känslor värma den kan.
Så i ensamheten finner jag min styrka.
Ingen kan ta min heder och min stolthet ifrån mig.
Ty när rätt är rätt och fel är fel står jag stolt kvar.

För när löfterna ej längre har någon betydelse vem är du då att såra,
vem är du då att ge löften.

Att tiden står stilla bryr sig ingen om.
För tiden är något vi offrar och skänker i livet svåra spel.
Ty den tid som varit var då.
Vem kan säga att livet går vidare när allt runt omkring står still.

För när allt kommer omkring har den bästa tiden i mitt liv fått ett hårt slut.
Allt som varit är borta, alla planer som var satta i verket är raderade.

Då när solen gått ner och känslorna vandrat i väg över bron till andra sidan, kan ingen säga att jag haft fel.
För när allt kommer omkring så är det känslorna som styr, ärligheten som talar och respekten som balanserar vad som är rätt och fel. Samvetet spelar ett eget spel.

Jag sätter segel mot nya mål, bort från denna kalla och mörka horrisont.
Jag styr mot nya känslor och nya drömmar.
För min stolthet kan ingen röra, min respekt är din att förtjäna.




Fri vers av La Magnus.
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-03 12:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

La Magnus.
La Magnus.