Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam står stark?....

Ensam står stark, sägs det.
Ensam har jag varit, men aldrig så svag.
Min vitala styrka är resultatet av kollektivet.

Inte kan ju lilla jag, en liten ynklig cell av miljarder
vara av betydelse allena.

Min skapelse är samansatt med tanken på samarbete.
Mina resultat är summan av gruppen.
Skulle jag bli utlämnad?

Ånej, ååh, hemska tanke….bort….bort….bort

Min ensamhet skulle förvandla mig till den största av martyrer.
Min värsta mardröm skulle besannas.
Min egen styrka skulle utplånas av det vakuum som uppstår.

Jag skulle inte ens vara av luft värde.

Att uttala en monolog, är som att utsätta mig
för mörkrets förbannelse.
Att vara av en, betyder kronisk bevisning av mina
uttalanden. Jag måste helt sonika stå för allt jag gör, och säger.

Det är ju absurt.

Ånej, ååh, hemska tanke….bort….bort….bort!




Fri vers (Fri form) av Max Poisé
Läst 600 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-03 13:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ensam är inte alltid stark...
2012-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé