Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
utdrag från "Provokamendum"


Ty jag blir dess like....

Dessa falska, okonsekventa figurer,

som omger min värld

Alla dessa brutna löften

och alla dessa egoistiska individer

gör så att världen sluter sig,

och gör mig till dess like.

Trots att jag kämpar emot.

Må djävulen ta dem,

Varför skall de alltid korsa mina fotsteg,

när jag verkar vara den ende,

som lyckan vill sprida.

Dessa som tror att det rätta finns hos dem,

dessa som tror sig veta allt,

och låter oss andra indoktrinera deras tro.



Må djävulen ta dem.



Varför kan de inte erkänna sina fel.

Inse att självkritiken och rannsakan skapar en bättre värld.

När plötsliga åsikter utlöser krig, och ens världsbild

inte längre få ha något värde.

När man inte passar in

eller sprider fel budskap.

allt enligt deras lagbok.

Då låter jag mig själv pressas in i en värld av ondo

Ty jag blir dess like.




Fri vers av Max Poisé
Läst 441 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-04 20:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oj! va bra läsning.
Känns som ingen idé att försöka sprida lycka, man blir bara tillplattad av idioter.
2009-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé