Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var slumrar hjärtat

Var slumrar hjärtat
Var dånar pulsen
i livets skälvande kropp?
Innanför spruckna gränser flyter tårar,
blöder sår som aldrig läks.
Vi kallar det liv, dessa timmar utan ro.
Vi vandrar blinda i tid - jagas och söker.
Så nära finns det eviga -
I varje glimt av rymden,
I varje ord, i varje handling.
Kärleken står med öppen famn,
strömmen flyter osedd bland hatets raviner.
Evigheten finns där blicken inte sökt.
I droppar av gryningsregn -
där sorgens väg slutar -
där din kraft sinar -
där du gråter och längtar.
Inte i vrede, inte i krav
men i denna stund när du lider,
då du önskar, då du är.
I den värld som kramar oss sönder
döljer vi var hjärtat är.
När vi kastar det förgängliga,
när vi sargade ber om kärlek.
Då öppnas ridån som förblindat oss.
Och vi ser frihet.




Fri vers av byronessan
Läst 187 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-03 16:21



Bookmark and Share


  Alstermark
Mycket vackert och tänkvärt! Jag tror också att man ska ägna sig åt ansträngningslöshet för att hitta det man söker.
2009-07-03
  > Nästa text
< Föregående

byronessan